Frisse lucht – het belang van kamerplanten voor de luchtkwalitei

Kamerplanten in huis zijn natuurlijk prachtig om te zien. Echter betekent dit niet dat de uitstraling de enige functie is van kamerplanten. Het is namelijk zo dat kamerplanten ook een belangrijke rol spelen voor de luchtzuivering bij jou in huis. Benieuwd hoe dit kan en welke kamerplanten het beste zijn? Lees dan snel verder om erachter te komen!

 

Het nadeel van goede isolatie

Veel huizen zijn vandaag de dag beter geïsoleerd dan voorheen. Hoewel dit gunstig is voor je energierekening is het wat minder goed voor de luchtkwaliteit. Doordat er weinig frisse lucht binnenkomt wordt de lucht al snel erg droog. Aangezien de droge lucht in huis blijft hangen ontstaat er een optimale luchtkwaliteit in huis. Deze verminderde luchtkwaliteit kan voor veel problemen zorgen. Van slaapproblemen tot aan een droge geïrriteerde keel, de luchtkwaliteit is echt ontzettend belangrijk als je optimaal wilt kunnen functioneren. Ondervind je deze problemen dan is het tijd om actie te ondernemen. 

 

Luchtzuiverende kamerplanten in huis

Gelukkig is er een manier waarop je eenvoudig kunt zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Het in huis halen van luchtzuiverende kamerplanten zorgt gelijk voor een frissere lucht in huis. Deze planten zuiveren de lucht in huis door middel van hun bladeren. De schadelijke stoffen worden vervolgens afgebroken in de wortel van de plant. Deze planten weten CO2 om te zetten in zuurstof. Ook brengen ze wat meer waterdamp in de lucht in verhouding tot reguliere kamerplanten. Het resultaat? Frisse lucht waar je tenminste wel voldoende zuurstof mee binnen krijgt. Zeg maar gedag tegen een droge keel!

 

De planten van dit moment

Op dit moment zijn de lepelplanten en de krulvarens de meest populaire kamerplanten voor een optimale luchtkwaliteit. Zowel de lepelplant als de krulvaren is erg makkelijk te onderhouden. De compacte omvang maakt dit een ideale plant voor op je bureau of voor in de woonkamer. Uiteraard zijn er nog veel meer andere planten die je kunt kiezen voor in huis. Door de talloze opties zijn er altijd wel luchtzuiverende kamerplanten te vinden die precies passen bij wat jij mooi vindt. 
 

Meer inspiratie nodig, check dan ook onze andere blogs…


Bring Nature In Your Home

Liefs, 

Natuurplant


 
Bring Nature In Your Home

Bring Nature In Your Home

Spread the Love ❤️ of Plants

Volg ons op: