De beste diervriendelijke kamerplanten voor in huis

Hoewel je zou denken dat de natuur en dieren hand in hand gaan is dit niet altijd zo. Veel kamerplanten zijn namelijk giftig voor zowel honden als katten. Om te voorkomen dat jouw trouwe viervoeter ziek wordt, is het noodzakelijk om diervriendelijke kamerplanten in huis te halen. Tijd om te laten zien voor welke planten je het beste kunt kiezen!

 • Pannenkoekplant – iedereen die deze plant voor het eerst ziet begrijpt maar al te goed waar de naam vandaan komt. De grote groene bladeren van deze kamerplant zijn volledig veilig voor alle soorten honden en katten. Aangezien hij ook nog eens makkelijk te onderhouden is heb je hiermee een prima aanwinst in huis.
   

 • Bamboeplant – bamboe staat natuurlijk bekend om de tropische uitstraling. Wist je dat de Rhapis Excelsa volkomen veilig is voor dieren? Deze diervriendelijke kamerplant groeit het beste op een donkere plek. Aangezien bamboe goed tegen droogte kan hoef je hem maar een keer per week water te geven.
   

 • Zinkvaren – heb je katten in huis dan is deze diervriendelijke kamerplant een echte must have. Door de lange bladeren ziet hij eruit als een natuurlijk kattenspeeltje. Gaat je kat aan de haal met de varens dan hoef je je geen zorgen te maken, er zijn namelijk nul gevallen van vergiftiging bekend met deze plant.
   

 • Calathea Medaillon plant – wil je wat meer kleur in huis aanbrengen dan is de Calathea Medaillon een prima optie. De prachtige patronen op het blad in combinatie met de paarse onderkant maakt dit een echte eyecatcher voor in de woonkamer. Leuk feitje over deze plant: wanneer het avond wordt keren de bladeren naar binnen toe. Weer eens wat anders dan de standaard kamerplanten.
   

Met deze planten in huis zorg je er niet alleen voor dat jouw huisdieren veilig rond kunnen lopen, maar je zorgt ook nog eens voor de meest optimale luchtkwaliteit in huis. Nog veel meer te weten komen over de beste planten voor in huis? Blijf dan zeker even hangen op deze blog om de andere artikelen door te lezen!
 

Bring Nature In Your Home

Liefs, 

Natuurplant

Bring Nature In Your Home

Bring Nature In Your Home

Spread the Love ❤️ of Plants

Volg ons op: