Verschillende kleuren kamerplanten

Als het aankomt op het kopen van kamerplanten zijn er echt heel wat verschillende opties te vinden. Hoewel je bij planten gelijk aan groen denkt zijn er natuurlijk nog veel meer kleuren om voor te kiezen. Wat veel mensen niet weten is dat de kleur van de plant een belangrijke rol speelt bij de algehele uitstraling van jouw woning. Om je hier wat meer over te laten zien hebben we de populairste kleuren kamerplanten hieronder op een rijtje gezet: 

  • Groen – zorgt voor meer rust 

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk om te kiezen voor een groene kamerplant. Een groot voordeel van een groene kamerplant is dat het een bepaalde rust in huis weet te halen. Groen maakt een kamer zachter waardoor het gelijk een stuk gezelliger oogt. De meeste kamerplanten zijn groen. Bekende voorbeelden zijn de Pannenkoekenplant of de Monstera. 

  • Paars – een unieke uitstraling

Paars is ook een prachtige kleur om terug te laten komen bij jou in huis. Kies je voor een paarse plant dan laat je zien dat jij het leuk vindt om het helemaal anders aan te plakken. De Calanthea Medallion is een bekende kamerplant met paarse bladeren. Wanneer je kiest voor een paarse kamerplant dan zal je echt de aandacht weten te trekken.

  • Geel – gezelligheid staat centraal

De laatste optie is om te kiezen voor geel. Je zou denken dat geel al snel overheerst, maar in de praktijk valt dit wel mee. Het is namelijk zo dat geel juist zorgt voor een gezellige uitstraling. Een mooi voorbeeld is de Croton Iceton. Deze kamerplant heeft prachtig gele bladeren die je gelijk een goed gevoel geven. Precies wat je nodig hebt voor bij jou in de woonkamer. 

Zoals je wel kunt zien kun je echt goed spelen met kleuren bij jou in huis. Met behulp van kamerplanten ben je in staat om jouw interieur naar het volgende niveau te tillen en om tegelijkertijd wat meer natuur in huis te halen. Blijf zeker even hangen op deze site om ook de andere artikelen eens door te nemen!

Meer inspiratie nodig, check ook onze andere blogs…


Bring Nature In Your Home

Liefs, 

Natuurplant

Bring Nature In Your Home

Bring Nature In Your Home

Spread the Love ❤️ of Plants

Volg ons op: