Tips voor het houden van vleesetende kamerplanten

 

Vleesetende kamerplanten spreken voor veel mensen erg tot de verbeelding. Met deze planten in huis weet je dan ook zeker dat je bijzondere blikken krijgt van gasten die over de vloer komen. Nu is het wel zo dat het verzorgen van vleesetende kamerplanten wat lastiger is dan de verzorging van reguliere kamerplanten. Hier laten wij je in dit artikel wat meer over zien.

  • Zorg voor genoeg licht – Winterharde vleesetende planten leven normaal gesproken in gebieden waar het vrij warm is. Ze zijn dan ook echt gewend aan veel licht in het voorjaar en de zomer. Laat deze planten dus groeien op een zonnige vensterbank, in een serre of op een zonnig terras.

  • Zet je planten in de winter weg – De meeste vleesetende planten zijn gematigd in tegenstelling tot tropische planten. Dit houdt in dat ze in de winter een koele plek nodig hebben om te kunnen overleven. Als de plant teveel energie kwijt is om warm te blijven dan gaat de plant dood. Plaats de vleesetende planten daarom in een koele, onverwarmde ruimte of koele kas wanneer het winter wordt. 

  • Maak de grond goed nat – In het wild groeien vleesetende planten over het algemeen in moerassige grond. Dit is de reden dat de grond tijdens de warmere maanden altijd vochtig zou moeten zijn. Zet de pot in een schotel met water en zorg ervoor dat je hem regelmatig bijvult. Je kunt ook de afvoergaten blokkeren om ervoor te zorgen dat het water niet kan weglopen. 

  • Kies de juiste grond – Vleesetende planten groeien het beste in een voedingsarme pot grond. Hier kan je denken aan turf of een speciale compost. Door de juiste grond te kiezen weet je zeker dat je jouw plant goed kunt laten groeien. Belangrijk is dat vleesetende planten nooit plantenvoeding nodig hebben. Licht, grond en water is voldoende om ze te laten groeien. 

  • Geef je plant geen insecten te eten – als je een vleesetende plant hebt dan moet je nooit zomaar insecten geven. De plant kan deze namelijk zelf al vangen als je hem buiten hebt staan. Elke val sluit maar ongeveer vijf keer in zijn leven, zorg ervoor dat je de plant op een natuurlijke manier laat ‘leven’. 

Meer inspiratie nodig, check ook onze andere blogs…


Bring Nature In Your Home

Liefs, 

Natuurplant

Bring Nature In Your Home

Bring Nature In Your Home

Spread the Love ❤️ of Plants

Volg ons op: