Leuke planten voor in de tuin

Een tuin is natuurlijk de plek waar je heerlijk tot rust kunt komen en even kunt ontsnappen aan de drukke wereld om je heen. Voor een gezellige tuin zal je toch echt de nodige planten aan moeten schaffen. Wat veel mensen niet weten is dat je voor buiten andere planten nodig hebt dan voor in huis. We hebben in dit artikel een selectie voor je gemaakt met de leukste planten die jij kunt kopen voor in de tuin. Zo weet je precies wat jij ook zou moeten planten dit voorjaar. 

  • Fuchsia – Dit is natuurlijk een plantensoort die echt ontzettend populair is voor een tuin. En met een reden, het is namelijk een prachtige plant om te zien. Deze plant komt voor in alle mogelijke soorten kleuren. Denk hier bijvoorbeeld aan wit, crème, violet, mauve en rood. In de schaduw schitteren bleke exemplaren vaak wat lichter in de avond. Aangezien deze bloemen erg populair zijn bij bijen zorg je ook gelijk voor wat meer leven in de tuin. 

  • Beardtongue – Dit is waarschijnlijk een van de mooiste zomerbloemen die je maar kunt planten in de tuin. Deze bloemen doen het over het algemeen het beste in de volle zon. Hun buisvormige bloemen komen voor in het roze, wit, rood en paars. Ook deze bloemen trekken veel bijen. Door de vele kleuren zorg je voor een gezellige tuin om in te zetten. 

  • Zinnia – De Zinnia is met name te herkennen aan de verscheidenheid aan kleuren. De bloemen komen voor in het wit, rood, roze, paars, geel en oranje. Het beste is om deze planten voor te zaaien in het voorjaar en om ze uit te planten in juni. Zorg voor een klein beetje schaduw om alles uit deze plant te halen. 

  • Vinca – Deze winterharde wintergroene planten zijn altijd weer voorzien van witte, blauwe, indigo, violette en paarse voorjaarsbloemen. Niet voor niets dat zoveel mensen kiezen voor deze bijzondere bloemen in de tuin. Deze planten groeien in eigenlijk iedere soort grond. 


Meer inspiratie nodig, check ook onze andere blogs…


Bring Nature In Your Home

Liefs, 

Natuurplant

Bring Nature In Your Home

Bring Nature In Your Home

Spread the Love ❤️ of Plants

Volg ons op: