De top 5 kamerplanten in Nederland

Kamerplanten komen voor in alle mogelijke soorten en maten. Benieuwd welke planten op dit moment in Nederland mateloos populair zijn? Dan heb je geluk, in dit artikel laten wij je namelijk precies zien wat de top 5 kamerplanten in Nederland op dit moment is!

  • Kentia Palm – deze plant is op dit moment veel terug te vinden in ons land. Niet zo raar natuurlijk, de plant ziet er namelijk prachtig uit. Door de relatief grote bladeren is dit een mooie kamerplant voor in de hoek van de kamer. Deze plant groeit het beste in vochtige grond en op een schaduwrijk plekje. Heb je niet zo’n groot huis dan kan je ook kiezen voor de kleinere variant. 

  • Calathea Orbifolia – deze kamerplant heeft een bijzondere uitstraling ten opzichte van andere kamerplanten. Door de enorme bladeren is deze plant in staat om jouw lucht in huis altijd weer fris te houden. Doordat deze plant relatief eenvoudig te onderhouden is, is het een ideale optie voor de mensen die niet echt groene vingers hebben. 

  • Alocasia Zebrina – hou je van zebraprintjes dan is dit de kamerplant voor jou. De streepjes op de steel van het blad lijken namelijk net op een zebra. Aangezien dit een relatief grote plant is doe je er verstandig aan om een ruime pot te nemen. Door de unieke uitstraling weet je zeker dat je voorzien bent van een plant die jouw interieur zo goed mogelijk complementeert. 

  • Rhaphidophora Tetrasperma – van alle kamerplanten is dit de kamerplant met de meest bijzondere bladeren. Deze bladeren zijn namelijk voorzien van kleine gaatjes. Door deze gaatjes laat de plant veel licht door. Om deze plant optimaal te laten groeien moet je zorgen voor aardig wat licht. 

  • Cocos Nucifera – de laatste optie is natuurlijk de Cocos Nucifera, ook wel bekend als de Kokos Palm. Deze plant is te herkennen aan de grote kokosnoot aan de onderzijde van de plant en de lange sprieten. Aangezien deze plant de hoogte in gaat moet je hier wel echt de ruimte voor hebben. 

Meer inspiratie nodig, check ook onze andere blogs…


Bring Nature In Your Home

Liefs, 

Natuurplant

Bring Nature In Your Home

Bring Nature In Your Home

Spread the Love ❤️ of Plants

Volg ons op: