De juiste kamerplanten kiezen voor jouw interieur

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen als je jouw interieur naar het volgende niveau wilt tillen. Het kopen van nieuwe kamerplanten is één van de beste manieren om dit te doen. Maar hoe kies je goede kamerplanten voor bij jou in huis? In dit artikel laten wij je precies zien wat je moet doen om de juiste kamerplanten te kiezen voor jouw inrichting!

  • Denk aan de kleur – het belangrijkste is om goed te kijken naar de kleur van de kamerplant. De kleur van de kamerplant moet altijd passen bij de rest van het interieur. Zo zijn groene kamerplanten ideaal voor de mensen die veel bruintinten in huis hebben. Heb je een wit interieur dan kun je zorgen voor meer contrast in huis door te kiezen voor een kamerplant met zwarte of paarse bladeren. Door te spelen met kleur is het een fluitje van een cent om jouw interieur een eigen persoonlijke twist mee te geven. 

  • Kijk goed naar de omvang – naast de kleur is de omvang van de plant ook erg belangrijk. Heb je een heel druk interieur dan is het niet handig om ook nog eens een enorme kamerplant in huis te halen. Dit zorgt er namelijk al snel voor dat je kamer erg vol zal ogen. Andersom is het ook het geval. Heb je een ruime woning met voldoende plek op de vloer dan staat het raar als je ergens een klein plantje in de hoek neer zet. Het kiezen van de juiste omvang is dan ook erg belangrijk bij het shoppen van kamerplanten.  

  • Kies voor een bepaalde stijl – je zou het niet zeggen, maar binnen de kamerplanten zijn er veel verschillende stijlen om te kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld ronde bladeren die zorgen voor een eigentijdse uitstraling. Echter kan je ook kiezen voor de strakke bladeren als je een moderne inrichting wilt realiseren. Door goed te kijken naar de stijl van de plant is het niet zo lastig om een kamerplant te kiezen die complementair is aan de rest van de woning.
     

Meer inspiratie nodig, check ook onze andere blogs…
 

Bring Nature In Your Home

Liefs, 

Natuurplant

Bring Nature In Your Home

Bring Nature In Your Home

Spread the Love ❤️ of Plants

Volg ons op: