Bloembollen planten, hoe doe je dat eigenlijk?

Met bloembollen zorg je natuurlijk voor mooie planten voor bij jou in huis. Voordat je kunt genieten van je nieuwe bloemen zal je jouw bloembollen wel eerst even moeten planten. Weet je niet hoe je moet beginnen? Geen zorgen, in dit artikel laten wij je namelijk stap voor stap zien wat je moet doen om zelf bloembollen te planten. Binnen no time geniet je zelf van jouw nieuwe bloemen: 

  1. Plant de bloembollen in het juiste seizoen. Welk seizoen je het beste kunt kiezen hangt af van de gekozen bloemen. Voorjaarsbollen moeten in het najaar geplant worden. De zomerbollen kunnen pas in begin mei geplant worden om ze optimaal te laten groeien.

  2. Zorg voor genoeg diepte. Op de verpakking staat altijd hoe diep de bloembollen geplant moeten worden. De vuistregel is om de bloembollen ongeveer twee tot drie keer de grootte van de bloembol zelf te planten. Met genoeg grond groeien de planten beter. 

  3. Zet de bloemen in de zon. Over het algemeen is het verstandig om jouw bloembollen bloot te stellen aan een paar uur zon per dag. Kies je voor krokussen of narcissen dan moet je als snel denken aan zo’n vijf uur zon per dag. Je kunt ze natuurlijk ook in de vensterbank plaatsen, dit is net zo makkelijk. 

  4. Geef de bloembollen genoeg water. Zonder water kunnen planten natuurlijk niet groeien. Om ervoor te zorgen dat jouw bloembollen zo goed mogelijk groeien moet je altijd zorgen voor een vochtige grond. Verzuip de plantjes niet, maar zorg er wel voor dat de grond drassig aanvoelt. Je zal zien dat het water nagenoeg gelijk door de wortels in de bol zal worden opgenomen.

Met deze stappen kan jij zelf ook leuke bloembollen in huis neerzetten om te laten groeien. Of je nu kiest voor de krokus, de narcis of voor de tulp, deze stappen zijn onwijs belangrijk om te volgen. Blijf zeker even hangen op onze site om ook een kijkje te nemen bij de vele andere artikelen die er hier te vinden zijn!


Bring Nature In Your Home

Liefs, 

Natuurplant

Bring Nature In Your Home

Bring Nature In Your Home

Spread the Love ❤️ of Plants

Volg ons op: